Vesi on kaiken elämän perusta. Ilman vettä ei ole elämää. Maailmalla kärsitään kuivuudesta ja likaisen juomaveden aiheuttamista ongelmista. Lentomatkoillamme etelään olemme ihmeeksemme havainneet, että vesi maksaa enemmän kuin bensiini.

Meillä on tuhansissa järvissämme aarre silmiemme edessä, emmekä aina muista sitä. Itämertakin suojellaan parhaiten huolehtimalla Kokemäenjoen vesistöstä ja sen puhtaudesta.

Ympäristönsuojelussa vesien puhdistaminen on ollut yksi suuria menestystarinoita. Järvissä, joissa aiemmin ei voinut uida, on nykyisin kirkas vesi. Uusi teknologia ja tutkimus pitää valjastaa oman aarteemme, suomalaisen veden suojeluun niin, että vesi on jopa juomakelpoista.

Hiilijalanjälki ja ilmaston muuttuminen ovat maailmaa koskettavia, valtavia asioita. Meille puhdas vesi tulee olemaan yksi osoitus ympäristönsuojelun onnistumisesta ja tärkeä vientituote. Puhdas vesi on välttämättömyys meille itsellemme. Paikallisesti kuntien ensisijainen velvollisuus on huolehtia siitä, että järviluonnon hiljainen tuho estetään. Siihen me varmasti kykenemme. Silloin saamme nauttia myös ihanista kaloista ja linnuista.